Головна
Кейси
NetLS Boot Camp: Розробка освітньої платформи "2πnk"

Локація

УКРАЇНА

Платформа

.NET

NetLS Boot Camp: Розробка освітньої платформи "2πnk"

ПРО КЛІЄНТА

 

Наш замовник —  команда із чотирьох перспективних студентів під назвою “Інкві”. Вони виграли грант від Upshift — глобальної програми Дитячого фонду ООН і, за їх підтримки, створили 2Пnk. Освітня платформа 2Пnk — це академічний турнір для розв’язування задач з фізики і математики. 

 

ПРОБЛЕМИ ТА ВИКЛИКИ

 

Наші замовники виявили проблему в сучасній освіті, а саме:

- відсутність змагань між учнями;

- низький рівень математичних здібностей;

Для вирішення цих проблем потрібно було розробити веб сайт, який би заохочував молодь до розвитку, шляхом нетипової онлайн олімпіади. 

 

ЯК ЗДІЙСНЮВАЛАСЬ РОБОТА

 

Розробка веб сайту розпочалась 13 листопада і виконувалась на добровільній основі. Над платформою працювали стажери з освітньої програми .NET Full Stack Engineer Boot Camp NetLS. Boot Camp NetLS — це тримісячне безплатне стажування, яке надає навчання під керівництвом досвідчених професіоналів та майбутню співпрацю з нашими клієнтами по моделі Dedicated Development Office setup. Стажування передбачає залучення у короткотривалі проєкти середньої складності, з метою навчання і покращення своїх умінь для подальшої роботи над довготривалими та більш складними проєктами. Перед початком роботи, студенти Boot Camp під керівництвом ментора вивчали основні аспекти ООП, включаючи класи, наслідування, модифікатори доступу, типи даних, інтерфейси, винятки, роботу з колекціями, атрибути, патерни проектування та роботу з базами даних у мові С#. Розробка проєкту включила в себе наступні фази (stages):

  1. Discovery stage — правильно оприділити задачі та розпочати проєкт, ажде за вдалого початку формується вдала основа.
  2. Development stage — якісно розробити погоджений функціонал.
  3. Delivery stage — вчасно поставити і впровадити взяті зобов’язання.

Ментор розподіляв задачі для інтернів на Back-end, Front-end та тестування, відповідно до їх можливостей. Серверна частина сайту (Back-end) була написана з використанням об'єктно орієнтованої мови програмування С# з використанням AspNetCore Mvc для web додатків, а також Entity Framework для доступу до бази даних. Завдяки цьому у внутрішньої частини сайту гнучка модульна реалізація. Використання даних інструментів є дешевим, доступним і якісним, тому сайт працює швидко і коректно. Публічна частина сайту (Front-end), з якою користувач може взаємодіяти, була створена за допомогою React — бібліотеки JavaScript для створення користувацьких інтерфейсів. Вона дозволяє розробникам створювати динамічні інтерфейси, які легко оновлюються при зміні даних. Зовнішня частина сайту зручно оформлена, оскільки користувачі надають перевагу зрозумілій системі, в якій вони можуть розібратися самостійно.

Освітня платформа була розроблена так, що дані користувачів, історичні зміни, а також усі поставлені задачі і їх результати зберігаються у базі даних. На платформі впроваджено принцип Claims-based authorization, при якому рішення авторизації про надання чи заборону доступу до будь-який дій, властива адміністратору. Саме він створює задачі, визначає їх терміни й складність. Адміністратор може редагувати інформацію про користувачів та надавати дозвіл на користування платформою.

Команда розробників влаштовувала щоденні зустрічі, щоб слідкувати за ефективністю роботи, і щотижневі покази демо-версії платформи замовникам відповідно до Agile методології. Стажери завершили роботу над платформою 15 грудня 2023 року. Також компанія пропонує місяць гарантійної технічної підтримки 

ПІДСУМКИ РОБОТИ

Компанія NetLS застосувала практики командоутворення, формування задач, компонування команди, процесу виробництва і постачання і розподілу зон відповідальності як при роботі з Website development та Startup development, які завжди використовуються для вирішення наступних бізнес-потреб клієнтів:

- професійно розроблений веб-сайт або крос-браузерний застосунок, здатний ефективно обробляти великий обсяг трафіку, запитів або користувачів, який відповідає всім сучасним стандартам та вимогам;

- кастомізований UI/UX дизайн свого веб-сайту або веб-додатку, що забезпечить відмінне візуальне враження та легке користування для користувачів;

- використання сучасних технологій та інструментів, що дозволять клієнту отримати готовий веб-сайт або веб-додаток з використанням найновіших технологій та рішень;

- підтримка та технічне обслуговування веб-сайту;

Проєкт 2Пnk повністю відповідає вимогам замовника і виконує всі свої функції. Учні можуть розв’язувати задачі, отримувати бали за правильні відповіді та змагатися з іншими учнями. 

Відгук команди “Інкві” про співпрацю з NetLS: 

“Загальний процес роботи був чудово влаштований та чітко спланований. Для багатьох з нас це був перший досвід роботи над проєктом такого масштабу як з проєктом при підтримці ООН, тому чітке дотримання процесів зі сторони навчального центру ІТ компанії дала нам змогу легше організуватись та працювати до втілення мети. Зокрема, команда NetLS при будь-якій потребі в комунікації з нашої сторони була готова швидко вийти на зв’язок та вирішити питання, що виникали протягом роботи. Також постійні періодичні зустрічі дали змогу нам постійно бачити процес розробки, що значно спростило процес. Попри те, що були певні обмеження та короткі терміни завершення проєкту, їм вдалось вчасно виконати всі поставлені задачі. Всією командою дякуємо NetLS за чудовий досвід, будемо продовжувати співпрацю!”

Оленка Добрянська

Have you interested in our case study?

Please fill out the form and our specialists will come back to you with a proposal

I consent to receiving news, updates, and special offers via email

By sending a message you agree with your information being stored by us in relation to dealing with your enquiry. Please have a look at our Privacy Policy

;