Головна
Кейси
Оновлення старого додатка відповідно до сучасних вимог і впровадження темного режиму в дизайні для підвищення маркетингової привабливості продукту

Локація

КАНАДА

Платформа

XAMARIN

Оновлення старого додатка відповідно до сучасних вимог і впровадження темного режиму в дизайні для підвищення маркетингової привабливості продукту

OneHSN – це велика канадська компанія, що розробляє програмні рішення для діджиталізації та модернізації сфери послуг.

Продукт, над яким працювала компанія NetLS, – це мобільний додаток для пошуку дитячих садочків у Канаді. Пошук здійснювався на основі власної бази дитячих садочків, яка накладалася на карту Google.

Невеликий MVP був створений командою розробників з боку клієнта. Продукт із певним успіхом був випущений у Play Market та App Store. Але три роки тому цілі компанії змінилися, і проєкт перестали підтримувати. Це призвело до того, що додаток застарів морально та технологічно.

Кілька місяців тому замовник знову вирішив розвивати мобільну лінійку продуктів. Були змінені концепція та вимоги до додатка. Реалізація цих нововведень була довірена нашій компанії.

Існувало дві ключові проблеми, котрі мала вирішити команда NetLS:

  • Застаріла версія додатка, зокрема:
  • Значну частину функцій, які користувач очікує від сучасного додатка, було неможливо реалізувати через його застаріле ядро.
  • У зв'язку з оновленням політики App Store та Play Market додаток не відповідав мінімальним вимогам, необхідним для публікації.
  • Складний пошук документації для застарілої версії та, як наслідок, здорожчання розробки й підтримки.
  • Дизайн додатка був застарілим.

Фахівці компанії NetLS почали працювати над першою проблемою з поступового оновлення додатка до стабільної версії.

Оновлення відбувалося в 5 етапів:

  1. Доопрацювання додатка, щоби він відповідав мінімальним вимогам Google Play Market.
  2. Виконання мінімальних вимог App Store.
  3. Оновлення сторонніх бібліотек до останніх версій, котрі здатні працювати з останніми версіями бібліотек Xamarin.
  4. Оновлення до останніх версій Android та iOS API.
  5. Оновлення самого фреймворку Xamarin до останньої версії.

Працюючи над проблемою застарілого дизайну, ми вирішили не тільки розробити та впровадити новий дизайн для додатка, але й зробити хороший маркетинговий хід. Завдяки цьому додаток відповідав би останнім трендам.

Згідно з опитуванням, проведеним Android Authority серед 2 500 користувачів Android, 81,9% використовують на своїх смартфонах темний режим. Щодо користувачів iOS, то співвідношення становить приблизно 83 до 17% (згідно з опитуванням, проведеним medium.com).

На основі цього аналізу фахівці NetLS запропонували клієнту розробити темний режим, щоби підвищити маркетингову привабливість продукту.

Після впровадження темного режиму ми запустили Google Analytics для цього додатка. Ми аналізували лояльність користувачів (кількість встановлень і видалень) у розрізі версій програми (до та після додавання темної теми).

Результати аналізу показали, що 55% користувачів Android і 59% користувачів iOS почали використовувати темний режим. Серед тих, хто надавав перевагу світлому режиму, лише 10% і 18% користувачам відповідно подобався старий дизайн. Це підтвердило наші очікування. Хоча відсоток користувачів, які перейшли на темний режим у нашому додатку, не такий великий, як показують результати незалежних опитувань, все ж очевидно, що більшість людей надають перевагу саме йому. Ми вважаємо, що з часом ця кількість буде лише зростати. Отримані нами дані також підтвердили необхідність додавання темного режиму та зміни застарілого дизайну додатка. Адже 81,85% користувачів Android та 89,97% користувачів iOS залишилися лояльними до нової версії додатка або через темний режим, або через оновлений дизайн.

photo_2022-03-24_16-47-33

photo_2022-03-24_16-42-01 (2)

Крім того, розробка з використанням кросплатформної технології Xamarin допомогла нам уникнути зайвого кодування при створенні окремих додатків для iOS та Android. При кросплатформенній розробці код та елементи дизайну для однієї платформи використовуються при роботі на іншій. А це дає змогу економити час та кошти.

Якщо припустити, що розробка одного додатка умовно займає 100 годин, розробка додатків для Android та iOS окремо займе в цілому 200 годин. Кросплатформеність Xamarin дозволяє створювати додатки, близькі до нативних для Android та iOS, відповідно, за 120-130 годин (економія до 35-40% часу та ресурсів).

photo_2022-03-25_15-25-26

На цьому етапі проєкт передано команді розробників клієнта. Для забезпечення належної технічної координації проєкту ми запропонували залишити з нашого боку технічного лідера, розробника та QA-тестувальника. Клієнт підтримав нашу ідею.

Oleksandr Churakov

Have you interested in our case study?

Please fill out the form and our specialists will come back to you with a proposal

I consent to receiving news, updates, and special offers via email

By sending a message you agree with your information being stored by us in relation to dealing with your enquiry. Please have a look at our Privacy Policy

;